donderdag 3 september 2009

Ding 19: Sociale netwerken en wat er in te doen is


Mrs. Robinson is erg sociaal, maar niet op Web 2.0! Vooruit met de geit, toch pogingen voor aanmeldingen uitgevoerd in de bekende sociale networking sites, zoals Facebook, Linkedln, Hyves en Myspace met het 23dingen-account. Helaas afgewezen, te laat, velen zijn Mrs. Robinson voorgegaan. Zo dat varkentje is gewassen!
Bibliotheken zijn sociale wezens, zij moeten aan de weg timmeren - zich profileren -(pr), klanten informatie laten delen en vooral de jonge doelgroepen benaderen (met Hyves bijv.). Er zijn vast wel bibliotheken in het land die ons voorgegaan zijn. Nader onderzoek levert een enorme lijst van bibliotheken die zich op Hyves begeven: van Almere tot Voorschoten-Wassenaar! Wederom ligt er een onontgonnen gebied voor ons, we moeten gaan samenwerken met andere gerelateerde organisaties, bedrijven en instellingen. Daarnaast zou een toegang tot de online catalogus binnen een sociaal netwerk tot de mogelijkheden kunnen behoren.
Vermeldenswaardig is het in deze zomer uitgekomen boek van Jim Stolze, getiteld: Hoe overleef ik mijn inbox. Daarin geeft de internetstrateeg allerhande tips voor een gelukkig online leven. Hij waarschuwt voor overkill aan vrienden op Hyves - met een muisklik heb je een vriend erbij. De trend van dit jaar is dan ook "de-friending", oftewel het opzeggen van virtuele vriendschappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten